Thermoplasten

Verscheidene thermoplasten worden toegepast voor chemische processen

Thermoplastic materiaal is beroemd door haar chemisch resistente eigenschappen. Al jarenlang gebruikt de chemische industrie thermoplasten voor de handling en processing van gassen en vloeistoffen die corrosief zijn. Iedere thermoplast heeft specifieke eigenschappen, per medium en proces kan een ervaren partner het juiste type plastic selecteren. 

Wat doet Thermopol

Thermopol Kunststoftechniek is een gecertificeerde producent van hoogwaardige thermoplastische constructies, gericht op speciale oplossingen voor klant gerichte ontwikkelingen. Onze expertise en ervaring heeft bijgedragen aan een doorontwikkelde productietechnologie, goede engineering en het beste ontwerp. Dit maakt ons tot een betrouwbare leverancier van thermoplastische producten aan de chemische (proces)industrie.

Selectie van thermoplastisch materiaal

Wanneer u niet weet welk type thermoplast of materiaal in het algemeen voor uw proces van toepassing is, kan Thermopol de selectie voor u maken. Voor verscheidene grotere en kleinere vooraanstaande bedrijven verzorgt Thermopol het gehele traject van engineering tot installatie en onderhoud van thermoplastische leidingsystemen. Op basis van het medium, de temperatuur, chemische samenstelling en andere factoren zijn onze experts gekwalificeerd om de juiste selectie te maken. Soms kan er ook worden gekozen voor een Dual Laminaat oplossing. Dit houdt in dat thermoplastische liner aan de buitenzijde wordt versterkt door een GVK (glasvezelversterkte kunststof) liner. Hoe complex en chemisch-agressief uw processen ook zijn, ons ervaren team kan u zeker helpen. 

Verschillende typen thermoplasten

Met de volgende thermoplastische materialen heeft Thermopol Kunststoftechniek veel ervaring met het ontwerp, engineering, produceren en installeren:

  • PVC polyvinylchloride (PVC-U, PVC-C, Dekadur Plus)
  • PE / HDPE polyethyleen / hogedichtheid-polyethyleen (PE-el)
  • PP polypropyleen (PPs, PPs-el, PPR …)
  • PVDF polyvinylideenfluoride
  • ECTFE ethyleen-chloortrifluorethyleen
  • FEP fluor-ethyleen-polypropyleen
  • PFA perfluor-alkoxy-polymeer
  • mPTFE gemodificeerd polytetrafluorethyleen (TFM™)

Plasticon the Netherlands BV is gespecialiseerd in het produceren van opslagtanks en apparaten voor de chemische industrie, mocht u hier meer informatie over willen, bezoek dan haar website. 

 

Vul alle onderstaande velden in om contact met ons te zoeken.