GVK, glasvezelversterkte kunststof

GVK, glasvezelversterkte kunststof, ook wel polyester of composiet materiaal genoemd, is een kunststof op basis van polyester- of vinylester harsen en glas. Er is een groot uiteenlopend aanbod aan harssoorten en glassoorten, speciale ervaren deskundigen zijn geschoold om de juiste keuze en combinatie te maken voor de toegewezen applicatie. 

Applicatie van GVK materiaal

GVK materiaal wordt gebruikt vanwege haar mechanische sterkte, licht gewicht, corrosieresistentie, temperatuurbestendigheid en thermische isolatie. Door de productiemethode (het wikkelen van glas en hars op een mal) zijn de producten naadloos en hebben ze een spiegelgladde binnenwand. Het materiaal is in allerlei uiteenlopende diameters en complexe vormen te verwerken. Net als veel andere kunststofproducten heeft GVK het voordeel dat het met gemak te reinigen valt en een lange levensduur heeft. Dit brengt een zekere kosteneffectiviteit met zich mee. 

Selectie van hars en glas

In principe bestaat GVK dus uit een thermohardende hars en glasvezel. Er zijn verschillende harsleveranciers en glasleveranciers beschikbaar die specificaties afgeven over de eigenschappen en toepassingsmogelijkheden. Het is belangrijk om bij de levering van GVK producten een leverancier te kiezen die ervaring heeft en kan bewijzen goede producten te leveren. Een keuze van Thermopol Kunststoftechniek voor het ontwerp, de productie en installatie van GVK leidingwerk is een keuze die veilig en betrouwbaar is. Thermopol is onderdeel van de Plasticon Composites groep, een wereldwijde groep die bekend staat om haar reputatie hoogwaardige diensten en producten te leveren omtrent composiet producten voor industriële markten.

 

Om de kwaliteit en de voordelen van het gebruik van deze materialen te garanderen is Thermopol de juiste partner voor een keuze in het samenstellen van deze ingrediënten, het selecteren van de juiste harsen, de beste wikkeltechnieken en glasvezel componenten.  

Dual Laminate

GVK kan worden gecombineerd met fluor- of thermoplastisch materiaal voor het maken van leidingwerk. Wanneer een thermoplast wordt gemaakt met een GVK liner, noemen wij dit 'Dual Laminate', lees hier meer over deze materiaalsamenstelling.

Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie over GVK en applicatiemogelijkheden

Vul de velden van het formulier in om uw aanvraag in te dienen.