Thermoplastische leidingsystemen

Thermoplastic leidingwerk is algemeen bekend voor haar chemische resistentie. Iedereen zal wel bekend zijn met PVC buizen voor de woningbouw. Voor de industrie is thermoplastic al jaar en dag bekend als materiaal voor leidingwerk wat lang mee gaat en weinig onderhoud nodig heeft (en zodoende een voordelig besluit is). Al bijna zolang als thermoplastisch leidingwerk door industriële klanten gekozen wordt, zolang is Thermopol Kunststoftechniek een leverancier. Daarbij worden tegenwoordig meer en meer traditionele metalen leidingsystemen vervangen door thermoplastisch leidingwerk. 

Waarom thermoplastisch leidingwerk

Thermoplasten zijn niet gevoelig voor omgevingsfactoren als water en zuurstof waardoor er van corrosie geen sprake is. Daarnaast wordt er heel wat geïnvesteerd in de ontwikkeling van nieuwe compounds en kan men voor bijna elke toepassing een geschikt thermoplast leidingsysteem ontwerpen, rekening houdend met de procescondities. Specifieke thermoplasten hebben in combinatie met de juiste lastechniek zelfs al hun weg gevonden als ‘standaard’ leidingsysteem voor de halfgeleider-, biotech- en farmaceutische industrie (o.a. door de veel lagere leach-out en tragere biofilm-opbouw in vergelijking met metalen).

 

Lees meer over 'thermoplastisch materiaal'.

Naast productie biedt Thermopol de volgende diensten

Thermopol biedt haar klanten de volgende service & montage activiteiten aan: 

  • Periodieke inspecties 
  • Preventief onderhoud 
  • Reparaties & aanpassingen 
  • Shutdowns & turnarounds 
  • Nieuwbouwprojecten

Het lassen van leidingwerk 

Afhankelijk van de toepassing kunnen er nog specifieke eisen gesteld worden aan de materialen of lastechnieken. Enkele voorbeelden:

  • Elektrische eigenschappen (geleidend, antistatisch …)
  • Geschikt voor contact met voedingsmiddelen, drinkwater
  • Rilloos lassen (IR- en WNF-lassen)

Heeft u aanvragen of zou u meer informatie willen weten hierover, neem direct vrijblijvend contact met ons op, via de contact pagina vindt u onze contactgegevens.